Toiletten

Er zijn diversen toiletpotten, wc-potten of closetpotten

Toiletpotten zijn er in allerlei soorten en maten te koop. Als u op zoek bent naar een toiletpot, kunt u kiezen uit de staande toiletpot of een aan de muur hangende toilet-pot met een inbouw reservoir.

Diep- of vlakspoel toilet

Bij toiletpotten maken we een onderscheid in diepspoel toiletten of vlakspoel toiletten. Het verschil zit hem in de vorm van de toiletpot.

Diepspoel toiletten hebben een trechtervormige bodem waar de ontlasting direct in het water terechtkomt. Voordeel is dat er minder onprettige geuren vrij kunnen komen en de pot schoner blijft. Het nadeel is dat er, doordat de ontlasting lager in het water plonst, er wat meer gespetterd zal worden. Voor medische inspectie van de ontlasting is dit model ook minder geschikt.

Vlakspoel toiletten hebben een vlakke bodem met een ondiepe uitholling waar altijd wat water in blijft staan. Ontlasting die erop terecht komt zal minder spetteren, maar wel wat meer geurtjes afgeven, daar de ontlasting maar gedeeltelijk in het water ligt.

Design of praktisch

De toilet is in vele vormen verkrijgbaar, van het ‘standaard’ model tot en rechthoekige vorm. Laat de keuze aansluiten bij de uitstraling van uw badkamer. Verlies hierbij niet het praktische oogpunt. Een rechthoek toilet kan een perfecte eye catcher zijn maar het gebruik is iets minder comfortabel vergeleken met een toilet welke wat natuurlijker van vorm is.

Laat u door Mano adviseren welke toiletpot het best aansluit bij uw wensen maar ook past bij de uitstraling van uw badkamer en/of toilet.